TIMMU – sõbralik isane kass. Kastreeritud, vaktsineeritud ja kiibitud. Kontakt: 54510091

Timmu oli kaks aastat tagasi väike armas kassilaps, kes viidi kingituseks noorpaarile. Kingitustega on lugu nii, et mõnikord kingitusel veab, aga mõnikord mitte. Timmul ei vedanud. Kuigi alguses tundus kõik hästi minevat. 
Timmul oli oma kodu, kus ta oli ainus loom. Ei olnud teisi kasse ega koeri, isegi lapsi ei olnud. Timmu elu oleks võinud olla lill, kui peremees ei oleks arvanud, et üks õige kass peab käima omapead. Nii algaski Timmu vabakäigu kannatuste rada, mis päädis umbes aastaselt tõsise trauma, vaagnaluu vigastuse ja verejooksuga, nii et loomakliinikus tuli kassil eemaldada põrn. 
Sellest omanikud kahjuks järeldusi ei teinud. Vaevalt operatsioonist toibunud, värske haavaõmblusega Timmu lasti jälle omapead õue. Seekord Timmu enam koju tagasi ei tulnud. Pererahvas leidis kassi mitme kuu pärast loomade varjupaigast, kus mõistagi olid ära tehtud vajalikud protseduurid: kastreerimine, et ei sünniks tänavale õnnetuid hulkuvaid kassipoegi, parasiiditõrje, vaktsineerimine ja kiibistamine. Varjupaik väljastab kassi omanikule kirjaliku lepingu alusel, kus on öeldud, et omanik teeb kõik endast oleneva, et loomal ei oleks võimalik kaduda või hulkuma pääseda. Kuigi lepingul on omaniku allkiri, lasti Timmu jälle omapead hulkuma. Tõsi, seekord oli loomal kaelarihm omaniku tel. numbriga ja kaasas GPS seade, mis annab teada looma asukoha. 
Paraku mitte ükski kaelarihm tel. numbriga, kiip ega GPS ei kaitse looma õnnetuste eest, mis teda tänaval võivad oodata. Need vaid annavad teada, kuhu laibale järgi tulla. Looma omapead välja laskmine on nagu vene rulett. Juhus otsustab, kas sureb või jääb ellu. Kass võib jääda auto alla iga päev, võib süüa mürgitatud toitu, mida loomavihkajad mõnikord maha sokutavad, teda võivad surnuks piinata sadistid, ta võib mingi keldriakna vahele kinni jääda ja seal lämbudes surra, ta võib saada kakeldes teiste kasside või koertega surmavaid vigastusi, ta võib nakatuda rasketesse nakkushaigustesse ja saada parasiitussid, kirpudest-täidest rääkimata. Peremees, kes laseb oma looma linnas hulkuma, ei armasta teda, sest riskib tema eluga iga päev. Sellisel peremehel on loom mänguasja eest. Kui lähebki katki, võtan uue.
Timmu kuri saatus igapäevase vene ruletiga veel ei piirdunud. Kirsiks tordil oli, et paar otsustas lahku minna ja Timmu osutus üleliigseks. Üks pooltest võttis küll kassi endaga kaasa, kuid mõne aja pärast selgus, et töö tõttu ei saa ikka kassi pidada. Timmut pakuti küll ühele, küll teisele kassiabi organisatsioonile, tingimusega, et kui hoiukodu ikka ei õnnestu leida, on omanik sunnitud andma kassi varjupaika. Tänapäeval ei ole vast kellelegi enam saladuseks, et varjupaigas lõpeb kodu mitteleidnud kassi elu eutanaasiaga. Nüüd on siis Timmu Kassikaitseingli hoole all ja ootab oma inimest, kes teda tingimusteta armastaks ja kergekäeliselt surema ei saadaks. 
Pole vist vaja lisada, et kõne alla tuleb ainult selline kodu, kust teda üksi enam kunagi välja ei lasta. Timmu ei sobi elama
koos teiste kassidega. Ju on hulkuri elu teda õpetanud, et kui tahad ellu jääda, peksa teisi või pekstakse sind. Inimesega on Timmu väga sõbralik. Suurt kasvu aktiivne kass oskab toas viisakalt käituda, kasutab korralikult liivakasti ja talle väga meeldib pai.

Kontakt: 54510091

Leave a Reply